Кога се слагат фасети?

Подредената, бяла, съвършена холивудска усмивка, която подобрява самочувствието и е белег на класа и стил, може да бъде постигната бързо и с лекота с поставяне на фасети. Естетичната стоматология се доверява на това съвременно решение за коригиране на зъбни несъвършенства и подобряване на визията на пациента.

Кога се слагат фасети

Какво са фасети?

Фасетите са тънки люспи, наподобяващи зъбната повърхност, изработени от различни материали, които се поставят върху зъбите с цел отстраняване на несъвършенства. Поставянето на фасети на предни зъби е естетична корекция, с която може да се възстановят блясъкът, формата, цветът на предните зъби, да се коригират кривите зъби или неестетичните разстояния между зъбите.

Кога се слагат фасети?

Фасети за зъби се поставят, когато при пациента се наблюдават дефекти в зъбната редица, които желае да бъдат отстранени по най-ефективния начин. Удачно решение с отличен резултат са при:

Криви зъби или разстояния между предните зъби

Проблемът с кривите предни зъби и разстоянията между тях може да бъде коригиран с лекота и без необходимост от носене на апаратче за изправяне на редицата чрез поставяне на фасети. От вида и състоянието на предните зъби зависи цялостното излъчване, поради което коригирането на несъвършенствата чрез поставяне на фасети за зъби е отлично решение.

Оцветяване на зъбите

Оцветяването може да е резултат от консумация на храни и напитки, пломби, умъртвяване на зъбите. Редица оцветявания не могат да бъдат отстранени чрез избелване на зъбите, но идеално се прикриват със зъбни фасети и се възстановява белотата на усмивката.

Зъби с множество пломби

Множеството пломби върху един зъб водят до разлика в цвета му и неестетичен външен вид, който може да бъде коригиран с поставянето на фасети.

Несъвършенства в големината и формата на зъбите

Кариеси, провеждано кореново лечение, генетични фактори, различни травми могат да доведат до промяна във формата и вида на зъбите и да нарушат визията и естетиката. Зъбните фасети с лекота решават и този проблем.

Как се слагат фасети?

Фасетите се поставят върху зъбите чрез залепването им за тяхната предна повърхност. За да прилегне отлично фасетът върху зъба и да е неотличим от него, както и за да се предпази от отлепяне и да се удължи животът му, зъбът леко се надрасква преди поставянето на фасета. Отнемането от емайла е малко, за разлика от изпиляването при поставяне на коронка. По думите на специалистите по дентално здраве и според споделени за поставянето на фасети мнения, изпиляването на зъба е минимално, с което се гарантира съхраняването му и неговото здраве.

Видове зъбни фасети

Зъбните фасети се различават по вида на материала, от който са изработени. Той определя и цената на фасетите. Вашият стоматолог може да ви предложи фотополимерни фасети, керамични фасети или порцеланови фасети.

Порцелановите фасети стоят най-естествено и живо, благодарение на тяхната светлопропускливост. Устойчиви на оцветяване, без риск от промяна в цвета, здрави и дълготрайни, те са отличен избор. Керамичните фасети също са вид порцеланови фасети. Фотополимерните фасети са тънки фотополимерни пластинки, които се изработват на момента – с едно посещение при стоматолога. Подходящи са за възстановяване на естетичния вид на зъби с много пломби, както и за възстановяване на зъбните тъкани, особено около зъбните шийки.

Публикувано в Без категория.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>