Лампи за растения

Оптималният растеж и развитието на растенията са невъзможни без светлината – основен фактор за протичането на фотосинтезата. Осигуряването на необходимата такава подпомага отглеждането на растенията и техния цъфтеж. Когато е невъзможно да бъде осигурена достатъчно естествена светлина, това може да бъде компенсирано с лампи за растения.

Гроу лампи за растения

Защо е необходима употребата на лампи за растения?

Недостигът на светлина води до забавяне на растежа на растенията, спиране на цъфтежа, изсъхване на листната маса и може да причини загиването на растението. Недостатъчната продължителност на деня и съответно малкото часове светлина също причиняват вреди на растенията. Употребата на лампи за отглеждане на растения разрешава този съществен проблем и създава максимално благоприятна среда. Лампите намират приложение както в парници, оранжерии и помещения за отглеждане на култури за промишлеността, така и в домашна среда. В промишлени условия употребата на гроу лампи напълно замества естествената светлина и позволява пълноценно контролиране на процесите на съзряване и развитие на растенията, създавайки оптимални условия за отглеждането им. Употребата на осветление за растения дава възможност за поддържане на светлина до 20-22 часа в денонощието.

Какво е важно при избора на LED лампа за растеж на растения?

Растенията имат различна нужда от светлина по време на различните етапи от живота си. Те се нуждаят от повече светлина по време на цъфтеж. Когато са малки, необходимостта от осветление също е по-малка. Изборът на лампа с регулируеми канали, позволяваща намаляване на интензивността на светлината, когато растенията са млади, пести електрическа енергия и съответно финансови средства.

Добър избор са grow лампи, осигуряващи пълен спектър от UV до IR лъчи позволяващи персонализиране на точния и необходим спектър.

Качествените лампи за отглеждане на растения имат технология за интелигентно управление, което е от изключителна полза.

При избор на лампа, предпочитайте модели, които имат различни работни режими – автоматичен, ръчен, за растеж, за цъфтеж, UVB, пълнен спектър.

Лампи, които ще се употребяват и през лятото, е важно да бъдат снабдени с качествена охлаждаща система и вентилатори, позволяващи нормалното им функциониране дори при екстремно високи температури.

LED grow лампи за начинаещи производители

Изборът на модел лампа при начинаещите производители е от съществена важност. Улеснение за тях са лампи за отглеждане на растения, които са с подробни инструкции, опростена употреба и позволяват системата да продължи да работи, дори при повреда на един от модулите – нещо, което е съществено важно за неопитните производители.

CFL лампи за растеж и цъфтеж на растенията

Този тип гроу лампи намират приложение при вътрешно отглеждане на растения и вкореняване на резници, осигурявайки свежа и разсеяна светлина с подходящ цветови спектър за растежа на корените. Предлагат се в различни цветове – за растеж и за цъфтеж. Осигуряват максимална икономия на енергия. Характерно за този тип лампи е, че се поставят в максимална близост до растенията. Компактни са, лесни за монтиране или се включват директно към мрежата с фасунга. Удобни са за пренасяне, леки, изискват минимално пространство и са с ниска цена. Growmall ще ви изненада с отлични за лампи за растения, цени по вашия джоб и богато разнообразие от качествени продукти – LED осветление и CFL лампи, отличаващи се с дълъг живот и икономичност, произведени по най-високите стандарти.

Публикувано в Без категория.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>